Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hırsız Alarm Sistemi

Hırsız Alarm Sistemi Hırsız Alarm Sistemi

Hırsız Alarm Sistemi

Güvenlik panelleri gelişen teknoloji ile beraberinde yalnızca hırsıza karşı önlem alan cihaz olmaktan çıkıp insan güvenliğini tehdit eden diğer unsurları (sağlık, yangın, vb.) da kontrol eder hale gelmiştir. Alarm panelleri içerisinde bulundurduğu özellikleri kullanabilmesi için ilgili bazı materyallere ihtiyaç duymaktadır. Bu ürünlerden bazıları şunlardır;

Manyetik kontak : Genellikle kapı ve pencere gibi açılıp kapanabilen yüzeylere takılan kapı ve pencerenin izinsiz olarak açıldığını alarm paneline bildirir.

PIR Dedektör : İçeriye giren canlıların hareketlerini tespit edip alarm paneline bildirir.

Cam Kırılma Dedektörü : Cam kırılmasını anlayıp alarm paneline bildirir.

İyonizasyon Duman Dedektörü : 4 telli olarak imal edilen ve röle çıkışına sahip bu eleman ortamdaki dumanı algılayıp alarm panellerine bildirir.

Isı Dedektörü : 4 telli ve röle çıkışlı bu ürün dumanın fazla olduğu ortamlarda, yangının diğer unsurlarından (kalorifer dairesi, mutfak, sigara içilen oda vb.) ısıyı algılayarak yangın paneline bildirir.

Gaz Dedektörü : Kontak çıkışına sahip gaz dedektörü ile bir gaz kaçağı olursa bunu alarm paneline bildirir.

Harici Siren : Dış alanlara monte edilebilen, su almayan, akülü, yüksek ses çıkışına sahip flaşörlü sirendir.

Dahili Siren Bina içerisinde kullanılan harici sirene göre daha az ses çıkışına sahip sirendir.

Vibrasyon Sensörü : Genellikle kasa, kasa dairesi ve duvara monte edilen bu ürün titreşimi algılayarak alarm paneline bildirir.

Nem Sensörü : Halı altı ve yüzey montajı olmak üzere 2 tipi vardır. Ortamdaki su baskınını algılar, alarm paneline bildirir.

Panik Butonu : Hırsızlık veya sabotaj durumunda gizlenmiş bu ürüne basılarak panel aktif hale getirilir.

Ayak Butonu : Hırsızlık veya sabotaj durumunda gizlenmiş bu ürüne ayakla basılır ve panel aktif hale getirilir.

Sessiz Panik Kartı : Hırsızlık ve sabotaj gibi durumlarda sessiz panik kartı alarm paneline takılırsa siren ve flaşor çalışmadan alarm paneli aktif hale getirilir ve merkeze bu durum haber verilir.

Telefon Arayıcı : Sizin kaydedeceğiniz sesli mesajı sizin belirlediğiniz 6 numaraya otomatik olarak bildirir. Bu işlemi telefon numarasını bulamaması durumunda 4 kere tekrarlar.

 

Çevre Güvenliği

Günümüzün artan güvenlik talepleri sonucunda çevre güvenliği konusunda çeşitli çözümler üretilmiştir. Uygulanacak olan çözümler sistemlerin uygulanacağı alanlara göre çeşitlilik göstermektedir. Herhangi bir yapı veya yapı grubunun dış çevre güvenliğinin sağlanması için aşağıda açıklanan sistemler birlikte veya tek başına kullanılabilir.

a)Mikrofonik Kablo ile Çevre Güvenliği

Uygulama alanı tesis çevrelerinde bulunan tel örgüler (fens) dir. Mikrofonik kablo, fens üzerine hat boyunca monte edilir. Fens veya mikrofonik kabloya uygulanacak olan herhangi bir mekanik müdahale ( sallama, kesme, koparma vb.) durumunda merkeze alarm bilgisi gönderilmektedir. Mikrofonik kablo bölgelere (zone) ayrılarak alarmın hangi bölgeden geldiği saptanabilir.

b)İnfrared Bariyerler ile Çevre Güvenliği

Uygulama alanı tesis çevrelerinde bulunan duvarlar, tel örgü ve korumasız alanlardır. Alıcı ünite ve verici ünite olmak üzere iki bölümden oluşan sistemde söz konusu ünitelerin birbirlerine ışın demetleri göndermesi ile görünmez bir koruma duvarı oluşturulmaktadır. İnfrared ışınlardan oluşan görünmez duvar kesildiğinde (alıa, ünite ile verici ünite arasına bir cisim girdiğinde) infrared bariyerlerden merkeze alarm bilgisi gönderilmektedir.

c)Yer Altı Tüpleri ile Çevre Güvenliği

Çeşitli uygulama tekilleri ile harici ortam çevre güvenliği için en ideal çözüm, yer altı koruma sistemidir. Tümüyle toprak altına yerleştirilen sistem diğer sistemlerin uygulanacağı tesislerde çözümler sunmaktadır. Yüzeyde oluşan basınç farklılıklarının algılanması ile çalışan sistemde yer altı tüpleri rast gele güzergahlarda yerleştirilerek korunmakta olan alanın saptanması imkansız hale getirilebilir.

d)Duyarlı Kablo Sistemi ile Çevre Güvenliği

Uygulama alanı tesis çevrelerinde bulunan duvarlar ve tel örgülerin üzeri veya önüdür. Duyarlı kablolar birbirlerine paralel olarak ortalama 15 cm aralıklarla uygulanır. Kablo birbirinden 2,5 -/images' 3 m uzaklıktaki direklerle desteklenmelidir. Kabloya uygulanacak olan herhangi bir mekanik müdahale (sallama, kesme, koparma vb.) durumunda merkeze alarm bilgisi gönderilmektedir. Duyarlı kablo bölgelere ayrılarak alarmın hangi bölgeden